De Mol en de gele regenjas

Zou de Mol pijn aan zijn/haar ogen hebben dat hij Bella Hay naar een exit heeft begeleid? Het meisje met de knalgele regenjas moest als eerste vrouw het spel verlaten. Naar eigen zeggen was ze vergeten haar joker in te zetten. Maar De Mol liet de zangeres van Tears & Marble figuurlijk een toontje lager zingen. Ze overleefde strijd in het Kaukasusgebergte niet.

Maar waar Bella Hay verknocht bleef aan haar gele regenjas, raakt een kijker steeds onder de indruk van de kleerkast van Olcay Gulsen. Elke dag komt het dominante boegbeeld van het modelabel Supertrash met een andere outfit op de proppen. Voor een spel waar het na amper 3 dagen afgelopen kan zijn een opmerkelijke keuze. Een mens hoopt om soms een kijkje achter de schermen van de Mol te zien. Hoe je al die outfits in één koffer krijgt, is mij een raadsel.

Opvallend is dat enkele kandidaten zich in stilzwijgen hullen. Emilio Guzman speelt het zeer tactisch. Remember het Hello, is it me you’re looking for-moment. Ruben houdt zich fel op de achtergrond. Blijkbaar heeft Stine een boek over ‘liegen’ op haar palmares staan. Een ervaringsdeskundige of gewoon gefascineerd door het Mollenspel.

Ik heb nog altijd het gevoel dat Olcay Gulsen een dominant Mollenspel aan het spelen is. Maar het is al meermaals gebeurd dat ik in een verschroeiende tunnelvisie zit. Daarom hou ik nog enkele pistes open. Want net zoals in deze groep is de samenhorigheid in mijn Molloten-gedachte helemaal zoek. Ik ga ook maar eens een gele regenjas aantrekken om helemaal in Mollenmodus te zitten. Wie weet kan het helpen?

Geef een reactie