Het rolmodel Angeline Flor Pua

Het was het weekje wel voor kersvers Miss België Angeline Flor Pua. Nog geen minuut na haar verkiezing kreeg ze alle zonden van Isräel over zich heen.Twitter, Facebook en andere sociale media stonden bol van verwensingen naar deze Antwerpse pilote in spé toe. Een mens heeft dingen gelezen die niet voor publicatie vatbaar waren. Je mag jezelf ook afvragen waarom. Het meisje had nog maar pas het mooiste moment uit haar leven beleefd. Plots was ze kop van jut om nog duistere en illustere redenen.

Het parcours van Angeline Flor Pua is  om u tegen te zeggen. Eéntje dat niet veel mensen haar zullen nadoen. Op eigen houtje timmert ze aan een carrière in de luchtvaart. Om haar studies te betalen combineert ze maar liefst zeven jobs. Zeven jobs, can you imagine. Alles doet ze om haar éne droom te realiseren. Op deze Miss België staat een hoofd, dat een stevige werkijver toont en zin heeft om iets van haar leven te maken. Wie kan daar nu iets tegen hebben?

Ze mocht aan de BBC haar verhaal vertellen. Elk medium leerde Angeline kennen. De eerste Miss België met Filipijnse roots. Maar tussen ons gezegd en gezwegen: een rasechte sinjoor van dienst. Op amper één week is ze al uitgegroeid tot een rolmodel voor de hedendaagse multiculturele maatschappij. Een pilote met een missie. Want wie hard in zijn dromen gelooft en er voor 500% durft te werken, komt vaak op de juiste bestemming uit.

Tijdens Van Gils & Gasten was misschien het mooiste televisiemoment van de voorbije week te zien. Angeline mocht tegenover Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers haar verhaal vertellen. Je zag aan de ogen van Kürt dat hij te doen had met de storm die over Angeline heen ging. Maar hij had een niet te missen boodschap aan deze jonge vrouw. ‘Het komt goed, don’t worry … ‘

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie