The game of Esam Elgizi

In de muziekwereld duikt er een opmerkelijke new Mister International in town op. Zijn naam is: Esam Elgizi. Geboren in New York. Toen de kleine Esam amper 1 jaar oud was, trokken zijn ouders terug naar Egypte. Daar groeide hij op tot zijn veertiende. Nadien verhuisden de familie Elgizi naar België. Momenteel is Esam woonachtig in Mol. Maar heeft hij ook een Duits paspoort op zak. Met recht en reden mag hij zich Mister Internatonal noemen. Met muziek is hij nog niet zo lang bezig. Vorig jaar ging hij naar Engeland om mee te werken als model/acteur in een muziekvideo van rapper Pridez. Toen kreeg hij de smaak te pakken. Een leven on the road tussen dansers en modellen zag hij wel zijn. Aan zijn single met bijhorende muziekvideo ‘My Game’ werkte hij een kleine vier maanden. Hij boekte zelfs een vliegtuigticket naar Monaco om de clip op te nemen. Zijn debuutsingle haalde ondertussen al een half miljoen kijkers op YouTube en 20000 streams op Spotify.  Niet slecht voor een debuut.

Esam zoekt zijn weg in de hiphop en de rap. Met als grootste idool: Eminem. Naar Esams mening in zijn gevoel voor flow fantastisch.. Stiekem hoopt hij om ooit tot op het zelfde  level te komen. Zijn weg in de muziek is een droom en uitdaging tegelijkertijd. Ooit zei hij tegen zijn vrienden dat hij bekend wou worden. Toen wilden ze hem met de voeten op de grond houden. Toen hij zijn eerste 100000 volgers had, mikte hij op het miljoen. Die grens komt op Instagram steeds dichterbij. The sky is the limit voor Esam Elgizi. Het begint er steeds mooier uit te zien. Maar toch … roept hij om naar de wereld om elkaar een beetje te ondersteunen en niet uit te lachen. Dan zou de wereld er pas echt mooier uitzien. In zijn leven wil hij niets anders doen rappen en performeren. Daar voelt hij zich het beste bij. Esam Elgizi: hij lijkt nu al een new kid in town met stijl te worden.

Zijn cijfers op sociale media zijn om te duizelen. Op Instagram heeft hij meer dan 700000 volgers. Op Twitter zijn het er 60000. Enkele bekende namen zoals Justin Bieber, Cody Simpson en Austin Mahone staan bij zijn volgers genoteerd. Maar social media is niet alleen belangrijk. Esam  hecht veel belang aan sociaal contact. Tijd voor een praatje in het binnen en buitenland neemt hij altijd. In binnen- of buitenland: het maakt hem niet uit waar hij nieuwe mensen leert kennen. Want herkenbaarheid en een mens van het publiek zijn. Daarvoor doet the New Mister International in town het tenslotte. Ik zeg nog één maal zijn naam: Esam Elgizi. Kwestie dat u het nooit meer vergeet.

Bekijk Esams clip op: https://www.youtube.com/watch?v=zB_G3pgZiWU

Esam op sociale media:

https://mobile.twitter.com/esamelgizi

https://www.instagram.com/esamelgizi/

https://m.facebook.com/esamelgizi/?ref=bookmarks

https://snpchat.me/essamelgizi1

Foto: Gunther Frans

Geef een reactie