Waar een wil is, is een weg … voor Héléne Frederiks

Haar vrienden overtuigden de moeder van Hélène Frederiks om haar dochter in te schrijven voor Miss België. De rest behoort ondertussen al tot de geschiedenisboeken. Voor ze het zelf besefte, werd Helène gekroond tot de mooiste vrouw van Miss West-Vlaanderen. Als kers op de taart mag ze op 13 januari zich met 29 andere schoonheidskoninginnen meten in het Plopsa Theater. De inzet is groot. Namelijk: het kroontje van Miss België en eeuwige roem in Vlaanderen en hopelijk ver daarbuiten. Nog steeds blijkt Hélène dankbaar voor de gekregen kans. Nu overtreft alles al haar stoutste verwachtingen. Nooit had ze durven dromen dat ze tot Miss West-Vlaanderen zou gekroond worden. Laat staan dat ze tot in de finale van Miss België zou raken. Waar een wil, is duidelijk een weg. Met kilometers voorsprong blijkt dit de lijfspreuk van Hélène te zijn

In het dagelijkse leven is Hélène actief in de vastgoedsector. Het grootste troef is dat ze door haar job de nodige afspraken zelf kan schikken. De combinatie tussen een job en Miss België zou met vaste uren een stuk moeilijker zijn. Werken doet Hélène van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat. Het gebeurt regelmatig dat ze op de meest onmogelijke tijdstippen haar mails controleert. Maar ze blijft het herhalen. Wanneer de wil groot is, kan er enorm veel in een mensenleven.

Onmogelijk is een woord dat niet in Hélènes woordenboek staat. Miss België mag dan wel een droom zijn, die ze maar al te graag zou realiseren. Ze wacht het resultaat op 13 januari af vooraleer ze er grootste uitspraken over wilt doen. Want dat ze graag Miss België zou worden, staat buiten kijf. Ze is gefascineerd door het leven van de mooiste vrouw van België. Alles wat een Miss België mag doen en de persoonlijke ontwikkeling die ze ondergaat, zijn troeven die een mens alleen maar rijker maken. Maar eerst volgt nog het verhaal van de wil en de weg. Met deze twee woorden is duidelijk alles mogelijk. Niet waar, Hélène.

Foto: Hélène Frederiks

Geef een reactie