Dhenia Covens: De magie van Pocahontas in Miss België-land

Krijgen we binnenkort een Miss België met de bijnaam Pocahontas? Het zou zomaar kunnen. Met deze naam wordt de Antwerpse Dhenia Covens door haar vrienden aangesproken. Of ze vanaf 13 januari 2018 ook in een sprookjeswereld mag leven, valt nog bang af te wachten. De dag ‘des oordeels’ komt steeds dichterbij in Dhenia’s leven.  Elke dag opnieuw is dat besef er telkens weer. Dhenia ziet 13 januari vooral als de kers op de taart na een jaar hard werken. Want om deze kans te beleven is ze al jaren bezig in de wereld van haar grootste passie: Missverkiezingen.  En nu breekt wellicht het belangrijkste moment aan. Wat het resultaat ook mag zijn … Ze is er van overtuigd dat ze op een juiste plaats wordt beoordeeld. Stiekem droomt ze van een top 12-plek. Vanaf dan is naar haar gevoel alles mogelijk.  Wie weet slaat de magie van Pocahontas in Miss België-land toe?

Qua lengte is Dhenia één van de grootste deelneemsters.  Maar ook haar leeftijd speelt steeds feller een rol. Dhenia heeft haar levenspad al wat geëffend. Zo woont ze al samen met haar vriend Zachary en trouwe viervoeter Luiz. Bij Dhenia tikt de levensklok steeds feller. Met haar 24 lentes is ze de oudste kandidate uit het lot. Beetje bij beetje nadert Dhenia immers de maximumleeftijd voor een Missverkiezing. Of Miss België haar laatste wedstrijd is, weet ze nog niet. Maar als het zo is, droomt ze van een afscheid in schoonheid. Met de jaren staat ze steeds realistischer in haar schoenen. Als tiener zou dergelijk traject een pak moeilijker zijn. Groot worden doet een mens immers met vallen en opstaan. Hoe pijn het doet om met je neus tegen de deur te lopen. Er komt altijd iets fijns voor in de plek. De magie van Pocahontas nam ook in Dhenia’s leven een mooie plaats  in.

Als klein meisje zei Dhenia tegen haar mama dat ze Miss België wou worden. Maar kleine meisjes zeggen zo veel tegen hun moeder, niet waar. Dromen kunnen altijd wel eens bedrog zijn. En toch … het voorbije jaar werd een kinderdroom werkelijkheid. Van tijd tot tijd moet Dhenia zich wel eens wakker schudden. Het lijkt allemaal zo onrealistisch. Naar haar gevoel won ze toch al één mooie prijs gewonnen. Een mooie vriendschap met één van haar medefinalisten. Twee vrouwen, die nu al elkaars besties zijn en het gevoel hebben dat ze elkaar al jaren kennen. Ook daar slaat de magie van Pocahontas steeds feller toe.

13 januari 2018, het belooft nu al een betoverende avond te worden.

Foto: Missbelgium.be

Geef een reactie