De talenknobbel van Miss Belgie 2018-finaliste Giovanna Verolla

De meest exotische naam uit het Miss België-deelnemersveld komt uit Herstal. Regerend Miss Luik Giovanna Verolla is namelijk de dochter van een Italiaanse papa en een Belgische mama. Wanneer ik haar contacteerde voor een gesprekje, bleek al heel snel dat haar zuiderse temperament nog diep in haar verscholen zit. Karakterieel mag je deze Luikse schone als een ambitieuze en perfectionistische jonge vrouw bestempelen. Zo ontkent ze zeker niet dat ze voor de eindwinst in Miss België gaat. Gesteund door haar familie droomt ze er van om een zo fraai mogelijk eindresultaat tijdens de finale te behalen. Haar dichte omgeving had haar ook aangeraden om de stap naar deze wedstrijd een keertje te zetten. En uiteindelijk is ze voor hun goede raad gezwicht. Met een finaleplek als gevolg. En toch … blijft Giovanna met de voetjes op de grond staan. Wanneer iemand een beter eindresultaat haalt, kan ze daar best mee leven.

Giovanna heeft een grote passie. Meer bepaald: het aanleren van talen. Op school studeert ze Engels-Nederlands en Italiaans. Daarin heeft ze slechts één groot doel voor ogen. Zichzelf alsmaar verbeteren. Maar zulke stappen kan een mens pas alleen zetten als er intensief aan gewerkt wordt. Daar streeft de Luikse Giovanna naar. Zo ziet ze Miss België als een unieke kans om haar Nederlands bij te schaven. Intensief praten met haar medefinalisten uit Vlaanderen helpt daar als geen ander bij. Tja, het leven van een talenknobbel zit nu éénmaal zo in elkaar.

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie