Miss België 2018-finaliste Barbara Bierlier en haar codewoord ‘objectif’

Een nieuwe wereld ontdekken hoor je bij de Miss België-finalisten steeds vaker als één van de belangrijkste drijfveren om hun kans te wagen bij de zoektocht naar ’s lands mooiste. Ook bij de Waalse studente rechten Barbara Bierlier is dit zo. Barbara is iemand die haar doelen najaagt. Codewoord: Objectif past als geen ander in het leven van deze jonge vrouw. Stap voor stap komt ze er wel. Zelf omschrijft ze Miss België als één van de allergrootste ervaringen uit haar leven. Het deed haar als mens de voorbije maanden groeien. Net door de intensiteit van een dergelijk traject volgt de persoonlijke evolutie immers enorm snel. Net zoals bij iedereen is ook bij haar de zin om te winnen een pak groter geworden. Tenslotte neemt niemand aan een wedstrijd deel zonder de ambitie voor meer. Als geen ander beseft Barbara dat haar kansen slechts 3,… % zijn. En daar is ze zich heel goed bewust van. Ze ziet zichzelf nu als een winnaar. Hetgeen ze heeft meegekregen, pakken ze haar nooit meer af.

Het Nederlands hoort tot haar lessenpakket op de universiteit. In het dagelijkse leven studeert Barbara immers Rechten. Haar level omschrijft ze zeker niet als ‘top’. Maar beetje bij beetje wil ze zichzelf verbeteren. De zin om de Nederlandse taal te spreken heeft ze volop. Codewoord Objectif niet waar. Opvallend was dat Barbara op studievlak geen pauze heeft ingelast. Daarvoor staat ze te realistisch in het leven. Zo had ze de dag voor onze babbel nog haar laatste examen afgelegd. Bij Miss België kan er één iemand winnen. Net daarom heeft ze haar studie niet opzij geschoven. Deze keuze kende wel de nodige consequenties. De combinatie studeren en Miss België was bij momenten zeer pittig. Maar ach, het zij zo. Tenslotte krijg je bepaalde kansen in je leven maar één keer. Het is juist de kunst om ze met beide handen te grijpen. Miss Belgique 2018 : Codewoord Objectif. Meer dan ooit is dit de slagzin voor Barbara Bierlier.

Foto: Arnaud Marlone

Geef een reactie