Come and See Selina De Maeyer

Het innerlijke van de mens ontdekken is een gave als een ander. Maar in het werk van fotografe Selina De Maeyer staat naast het spel tussen licht en schaduw dit aspect altijd centraal. Het grote publiek leerde haar kennen door het werk bij Miss België.  In haar eigen stijl toonde ze een compleet andere kant van de schoonheidskoninginnen (in wording).  Naast fotografie blijkt Selina ook een getalenteerde cinéaste te zijn. Zo viel haar kortfilm Come and See op korte tijd twee keer in de prijzen op Europese filmfestivals. Eerder behaalde ze al een plek voor de derde beste amateurfilm op het Niepokalana Festival in Warschau. Maar nu viel ze ook in de prijzen tijdens het katholiek filmfestival Mirabile Dictu in Rome.  Daar kreeg ze de bekroning voor de beste kortfilm.

Come and See vertelt het verhaal van een vijfjarige jongen, die vanuit een eenvoudige woonkamer vol devotieprentjes op zoek gaat in de stad Antwerpen. Ondanks de gevaren vervolgt hij vastberaden zijn weg in de drukke stad. Opvallend is dat deze film volledig in het zwart-wit werd gedraaid en er geen woord wordt in gesproken. De boodschap van de film is dat in eender wiens leven men waakzaam dient te zijn.

U kan een trailer bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=eRQc9seL6Cc

 

 

 

Geef een reactie