Mathieu Engels: Van Plettenberg tot het Vegas aan de Dijle

De Proefkonijnen heeft een opmerkelijke naam gestrikt voor z’n nieuwste voorstelling: ‘Vegas aan de Dijle.’  Naast ervaren toppers als Ron Cornet en Jos Dom is er een opmerkelijke debutant in het theaterstuk. Zo maakt  Mathieu Engels, bekend als de blonde helft uit Mathieu & Guillaume, een opmerkelijk debuut bij De Proefkonijnen. Van het album Plettenberg naar het Vegas aan de Dijle. Op het eerste zicht een hemelsbreed verschil. Maar het lijkt zo dichtbij in het leven van Mathieu Engels.

In de voorstelling zien we namelijk het reilen en zeilen in de bloemenkwekerij van Marcel (Jos Dom). Zijn nieuwe schoonzoon heeft grootse plannen die de noodlijdende zaak van Marcel er financieel weer bovenop kunnen helpen. Maar daarvoor moet wel zijn kwekerij wijken… Het is de start van een reeks komische gebeurtenissen waarin iedereen zijn steentje wil bijdragen. Met op kop de vriend des huizes Karel, Ron Cornet,  die met zijn goede bedoelingen alleen maar meer stokken in de wielen steekt. Maar uiteraard is het ook stof voor een aantal zorgvuldig ontwikkelde dramatische verhaallijnen. Ik ben alvast benieuwd welke rol Mathieu Engels in dit verhaal zal spelen. Maar zo nu en dan een creatief gokje wagen in het leven wagen kan voor deze creatieve duizendpoot helemaal kan geen kwaad. Want net op dat vlak is de afstand van Plettenberg tot Vegas aan de Dijle vergelijkbaar met de afstand van Bilzen tot De Panne. Immens groot, maar toch oh zo dichtbij.

Meer info: http://www.deproefkonijnen.be
Foto: De Proefkonijnen

 

Geef een reactie