Theaterreview: De Man Van Morgen (Steven Goegebeur)

Het geheim achter standup-comedy is zo helder als pompwater. In tijden van crisis blijven mensen op zoek gaan naar een glimlach. Daarom was comedy nooit eerder zo hot in ons Belgenlandje. Nokvolle zalen, heel wat getalenteerde comedians en vooral een enorme toegankelijkheid voor een breed publiek.

Eén van onze comedians is Steven Goegebeur. Waar Ali B in Nederland als de Knuffelmarokkaan wordt bestempeld, is deze gewezen leerkracht wiskunde uit Groot-Heist in ons land de Knuffelcomedian bij uitstek. Een in de ogen van de bomma gezonde kerel. Alleen denkt Dokter Richter uit Grootlo er helemaal anders over. En net hiermee begint zijn nieuwe  show ‘De Man van Morgen’. De ‘Goegebeur’ zoals ze in Heist wel eens zeggen liet zich tijdens de première in ‘Den Arenberg’ van zijn beste kant zien. Herkenbare situaties van de bovenste plank – zelfs voor ondergetekende blogger dito schrijver’ . Zo passeert het schaamrood op de wangen bij een uitgesteld doktersbezoek de revue.

Tijdens De Man van Morgen laat Steven Goegebeur verschillende puzzelstukken op het publiek los. Elementen uit zijn verhaal, die op het einde terug in elkaar worden verweven. De Man van Morgen hangt absoluut niet als los zand aan elkaar. Neen, deze show is geen samenraapsel van moppen, maar een goed in elkaar gebokst verhaal met een lach en een traan. Ook zijn knipoog naar de groepsles tijdens zijn fitnessavontuur is er ééntje om nooit meer te vergeten. Driekwart hilariteit alom.  Zijn show is vergelijkbaar met zandstroken uit een cyclocross waar wereldtoppers zoals Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel net het verschil kunnen maken.  Alleen moeten beide fietsgoden in het veld rekening houden met deze jongen uit Heist-op-den-Berg. Want met deze show legt hij hen meer dan ooit het vuur aan de schenen.

Gezien op 24/11/2017 in Arenberg (Antwerpen)

Een gedachte over “Theaterreview: De Man Van Morgen (Steven Goegebeur)

Geef een reactie