De droom van Martine de Jager: 12 points

San Marino lijkt wel het nieuwe Mekka voor Songfestivalliefhebbers te worden. Akkoord, ik kan San Marino ergens begrijpen. Ze kunnen onmogelijk voor de 100e keer Valentina Monetta sturen. Momenteel is er een ware San Marino-gekte aan de gang.  Tal van kandidaten uit onze kontreien wagen hun kans om voor deze dwergstaat naar het Songfestival te gaan. Nadat eerder Brandmanager Jens Geerts zijn kandidatuur bekend maakte, is de volgende kandidate daar. Martine de Jager, beter bekend uit Brasschaatse Huisvrouwen en Wachten op Gateaux, heeft bekend gemaakt dat ze haar kans  waagt. Het wachten op Gateaux beviel haar zodanig dat ze nu aan het wachten is op een ticketje voor het populaire liedjesfestival. Martine op Eurosong belooft nu al het nodige vonken en vuurwerk te geven. Naast een pak humoristisch talent beschikt Martine immers over een klok van een stem. Als een ticketje voor Lissabon een feit wordt voor Martine en haar alterego Dutch Daisy, mag Lissabon zich nu al voorbereiden op een ware tornado en een pak lachsalvo’s. Want dat Martine zonder boe of ba zou passeren, lijkt mij nu een utopie. Met Martine als deelneemster komen bij mij spontaan de vergelijkingen met de Maltese Chiara naar boven. Maar ach, who cares. Analyses zijn niet aan mijn besteed. Voor de Songfestivalliefhebbers wordt het nu al plezant. Eén ding staat buiten kijf. Met Martine gaat er plezier worden gemaakt in Lissabon. Maar … ze is er nog niet. Alle wegen naar Lissabon lopen eerst via die dekselse voorronde in San Marino. Martine heeft immers één droom. 12 points, me dunkt.

Bekijk Martines filmpje alvast: https://www.youtube.com/watch?v=Q_oAgae4nQ0&t=4s
Foto: Jan Liekens

Geef een reactie