CUSTOMS: terug na 4 jaar radiostilte

Voor alle CUSTOMS-fans wordt 23 februari 2018 een datum om nu alvast in het rood te omcirkelen in hun agenda. Dan veschijnt ‘MAGIK’, het vierde wapenfeit van de muzikale ‘brothers in arms’ Kristof Uittebroek & Jelle Janse. Hiermee doorbreekt CUSTOMS na bijna vier jaar radiostilte haar zelf opgelegde stilzwijgen. Ze zorgen nu al voor één van de opvallendste muzikale comebacks van 2018. Na hun derde album ‘Hole In The Market’ uit 2014 hadden ze hun gitaren immers voor onbepaalde duur naast zich neergelegd. Maar vier jaar later is er ‘MAGIK’.

Op MAGIK zet elektronica letterlijk de toon. Met zoals steeds veel aandacht voor lyrics is MAGIK een album over verlies, rouwen en verwerking. Soms donker, koud en gebroken wat wordt weerspiegeld in ruwe beats & samples die haperend en weerspannig klinken. Maar onder die ijslaag van verkilde soundscapes stroomt warm bloed. De songs zijn intens dansbaar en hoewel ze de leegte niet schuwen, verliezen Kristof Uittebroek & Jelle Janse nooit hun oog voor melodie. Iets waar ook producer Yannic Fonderie nauwlettend op toekijkt. ‘MAGIK’ klinkt nu alvast magisch. Als ‘teaser’ werd op 3 november het nummer ‘Weapon‘ afgevuurd en op 17 november volgde de eerste officiële single ‘In Gloom‘ met bijhorende videoclip.

MAGIK verschijnt op 23 februari 2018 in eigen beheer op CD & vinyl en op alle digitale platformen. Exact een week later op vrijdag 2 maart stelt de groep hun album live voor in het STUK in hometown Leuven. Iets om nu alvast naar uit te kijken.

Video In Gloom: https://www.youtube.com/watch?v=MvLoEQSKg5s&t=9s

Indien interesse voor de showcaste in het STUK. Bezoek dan deze Facebookpagina voor meer info: https://www.facebook.com/events/1600213763350636/

Fotobron: CUSTOMS

Geef een reactie