Miss Supranational: The golden opportunity voor Kim Detollenaere

De voorbije zomer leerde ik de Battelse Kim Detollenaere kennen. Deze studente geneeskunde maakte toen een opmerkelijk zijsprongetje in Missenland. Toen ik haar voor de eerste keer sprak, waagde ze zich aan een Miss Antwerpen-avontuur. Het liep helaas niet zo goed voor haar af. Maar deze ambitieuze jonge vrouw bleef niet bij de pakken zitten. Tot mijn persoonlijke verbazing volgde een tweede stap in Missenland vrij snel. Ze vertegenwoordigt ons land tijdens Miss Supranational in Polen. Kim is iemand die haar zintuigen (dixit gevoel) volgt. Met haar deelname tijdens deze wedstrijd gaat ze een droom achterna. Ze wou ooit schitteren tijdens een liveshow op televisie. Bij Miss België is het niet gelukt. Een andere verkiezing in ons land ziet ze wegens tijdsgebrek niet zitten. Maar tegen een grote internationale wedstrijd waar ze niet veel tijd in promotie moest steken, zei ze zeker geen neen. Miss Supranational leek haar een golden opportunity en een ervaring om u tegen te zeggen.

Miss Supranational lijkt naar mijn gevoel een nobele onbekende te zijn in Missenland. Dat was buiten de waard gerekend. Deze wedstrijden behoort tot één van de grootsten in de wereld. Initieel waren ze op zoek naar het doorsnee type topmodel en stond het bekend als de Victoria’s secret show onder de missverkiezingen. Met de tijd is het concept veranderd. Nu hecht de organisatie meer belang aan vrouwen, die er niet alleen mooi uitzien, maar ook iets te zeggen hebben. Dit is waanzinnig belangrijk voor de intelligente Kim. Ze haalt het voorbeeld aan de winnares van vorig jaar, die niet zo groot was en een ingenieursdiploma op zak heeft. Haar ambitie is om vooral haar uiterste best te doen. Niet meer, niet minder. Ze is één van de kleinste kandidaten, die er in Polen bij is. Er bestaat geen twijfel over dat ze meer dan ooit haar mannetje staat.

En op televisioneel vlak zit het wel snor. Deze wedstrijd wordt uitgezonden in verschillende landen. Online in zelfs meer dan 120 landen volgens Kim. Jaarlijks kijken 100 miljoen kijkers naar deze wedstrijd. Ze ziet het meer dan ooit de kans om haar droom te realiseren. Want Kim is een vrouw, die haar dromen najaagt. Later spijt hebben dat ze iets niet heeft gedaan, staat niet in haar woordenboek. Een mens met verschillende levenservaringen in uiteenlopende werelden staat sterker dan wie ook in haar schoenen. Dat moet een dokter in haar geval zijn. Kim streeft er naar om als een sterke vrouw door het leven te stappen. Niet meer, niet minder.

Fotocredits: Emma Goffinet

 

3 gedachtes over “Miss Supranational: The golden opportunity voor Kim Detollenaere

  1. Je bent een topper,een prima diva, en gelijk heb je mee te doen aan de verkiezing Miss Supranational. Je hebt er alle troeven voor,ook al ben je misschien wat kleiner en een nobele onbekende die niet zo geoefend is dan de andere kandidaten , we zijn wat blij dat je het waagt om met het kroontje naar ons Belgenlandje terug te kunnen keren.

Geef een reactie