Tony’s trein

Op Allerheiligen staat  een heuse topmatch geprogrammeerd in de Lotto Arena. Telenet Giants Antwerp neemt het op tegen Donar Groningen, de voorlopige groepsleider in de FIBA Europa Cup. Onze noorderburen hebben maar één missie. Zij zakken naar de Scheldestad om hun leidersplaats te verdedigen.

België en het hoge basketbalnoorden van Nederland. Het doet me wat denken aan het verhaal van basketlegende Tony van den Bosch. Toen hij ging coachen in Nederland, nam hij vaak de trein naar het hoge noorden. Om dan ’s avonds laat de trein terug naar België te nemen. Naar mijn gevoel een fysiek slopende prestatie. Voor mij is Amsterdam de ultieme grens om met de trein heen en weer naar Nederland te trekken. Aan langere afstanden waag ik me zeker niet. Maar het is de drive van Tony en zijn treinkarakter waardoor de Giants moeten geïnspireerd worden. Net dit gevoel moet tegen Groningen op het veld te zien zijn.

Alleen de eerste plek telt voor de fiere Antwerpse reusjes. Zelfs op Allerheiligen moeten  ‘Aller Zieltjes’  van het kritische publiek gewonnen worden. De overwinning is het enige wat telt. Ook als was hij tegen Bergen MVP , een goede Vanwijn behoeft zelfs tegen Donar Groningen geen krans.

Geef een reactie