The Belgian Escape

Laat het me een keertje hebben over … escape rooms. In vele grootsteden is het een hype. Vernuftig in elkaar gestoken puzzelkamers waar je in groep door het bemachtigen van cijfercodes en puzzels zo snel mogelijk moet ontsnappen. Als teambuilding heb ik het ooit één keertje gedaan.  Tussen ons gezegd en gezwegen: het smaakte zeker naar meer. Ronduit een unieke ervaring. Ik geef grif toe: een ware Houdini zal ik nooit worden. Op tijd ontsnappen kon ik helaas niet. Maar ik heb me toch enorm hard geamuseerd.

Op de Nederlandse televisie is er nu het eerste spelprogramma rond escape rooms: The Big Escape. Nog vijf kandidaten zijn in de running om het spelletje te winnen. Daar zitten twee zeer sterke Belgische kandidaten bij. Dokter Bea alias Eva Van der Gucht ontpopt zich als een waar puzzelwonder. En toch is het vooral de Einstein van de escape room Lieven Scheire, die grote indruk maakt. Rekenen en puzzelen kan hij als de beste. Aan het rad is niemand sneller dan wetenschapsman Lieven.

Afgelopen woensdag was er zelfs een fraai Belgisch momentje te zien. Eva Van der Gucht en Lieven Scheire hadden een combine gesmeed. Door hun zwart-geel-rode samenwerking wisten ze de identiteit van Koningin Wilhelmina te ontmaskeren. De twee Belgen zijn in de running voor de eindzege in het spelprogramma op NPO3. Het zou zo maar kunnen dat La Brabançonne weerklinkt op het erepodium van The Big Escape. Hoe een ontsnappingsprogramma op de Nederlandse tv een Belgisch tintje krijgt? Einstein Scheire en Dokter Bea zorgen er namelijk voor.

 

Geef een reactie