Een gele broek en papa’s nieuwe bril

Een gele broek en papa’s nieuwe bril. Meer heb je niet nodig om op scherp te staan tijdens The Voice van Vlaanderen. Zeker als je het parcours van de 19-jarige Joyce Vanderhoydonck uit Neeroeteren bekijkt.  Ze opende de laatste blind audition-aflevering van The Voice van Vlaanderen. Met haar Nederlandstalige interpretatie van Daydreamer van Adele trad ze letterlijk uit het schemerlicht.

Ze deed het met vista, die dekselse Joyce. Aan de coaches wou ze tonen waar ze dagdagelijks mee bezig is. Ze studeert jazz-zang aan het Gentse Conservatorium. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor de Nederlandse taal. Joyce lijkt me een eigengereide dame te zijn, die een toekomstvisie heeft. Ze wou Alex Callier als coach. En zo geschiedde. In de laatste seconde drukte Alex af. Naar eigen zeggen omdat het een gok was. Maar hij zag het wel zitten met om samen te werken. Joyce had visie volgens het Hooverphonic-boegbeeld.

Achter de schermen sprong vooral de papa van Joyce in het oog. Hij lijkt me een heel gezellig man te zijn. Zeker geen dagdromer. Maar un bon vivant pur sang. Kortweg samengevat: hij had een baard zoals de kerstman, een fraai paar bretellen en speciaal voor The Voice: een nieuwe bril. In zijn stoutste dromen koesterde hij de hoop dat er één coach zou omdraaien. En zijn gebeden werden verhoord. Of Joyce The Voice zal winnen, weet ik niet. Maar met een gele broek en papa’s nieuwe bril staat ze nu al op scherp voor de battles. Daar twijfel ik geen seconde aan.

Geef een reactie