De ketel van Panoramix

Het is gebeurd. Telenet Giants Antwerp hebben hun eerste stunt van het huidige basketbalseizoen beet. In het verre Novgorod (gelegen ergens in Rusland) versloegen ze Nizhny Novgorod. Een ploeg met een budget dat drie tot vier keer hoger ligt dan de Antwerpse reusjes. Met hun verrassende overwinning is de kwalificatie voor de derde Champions League-voorronde een feit. Wat is daar toch gebeurd in Rusland? Ontbonden de Giants hun Duivels of zijn ze sterker dan verwacht?

Het kan toch spoken in Giants-land. Ik verdenk Roel Moors er stilaan van dat hij het rechtstreekse GSM-nummer van Panoramix. Voor de stripleken onder ons: Panoramix is de druïde uit Asterix & Obelix. In zijn ketel viel de jonge Obelix als hij een kleuter was en verwierf hij eeuwige kracht. Als dit bij Obelix lukt, moet het bij de Giants ook wel lukken. Hoedanook Vanwijn, Donkor, Clark en Lee hebben er een Giantski-prestatie opzitten daar in het verre Rusland. En wat nu? Een mens mag stilaan beginnen dromen zeker. De kwalificatie van de Champions League komt nu wel heel dichtbij. Alleen de Polen van Rasa Random kunnen nog stokken inde wielen steken. Maar dat het nu al een fraaie prestatie mag genoemd worden. Tja, daar kan niemand een Punter aan zuigen.

Geef een reactie