The baking princess on high heels: Elena

Het waren voortekenen aan de wand. Er hoefde geen pony in de Bake Off Vlaanderen gang te staan. Kandidate Elena vond immers haar prins op het witte paard al langer dan vandaag gevonden. Het muiltje van haar spektakelstuk hoefde niet te smelten. In het dagelijkse leven draagt ze Assepoesters schoentje met verve. Zelden zie je Bake Off Vlaanderen Elena zonder hoge hakken in de keuken staan. Alleen heb je zo van die dag dat alles misloopt en de Wet Van Murphy genadeloos toeslaat. Zo’n dagje had Elena, the baking princess on high heels.

Ze had nochtans een mooi parcours afgelegd. Creatieve en leuke ideetjes in overvloed. Tijdens de laatste uitzending bleek haar chocoladekoek er ééntje te zijn die volgens opperhoofd Herman Van Dender in de betere bakkerij mocht liggen. Elena is een bakkersprinses uit de duizend. Zelfs Assepoesters boze stiefzussen zouden heerlijk van deze chocoladekoeken smullen. Alleen sloeg net dan de wet van Murphy genadeloos hard toe. De speltkräckers zorgden voor de nodige kopbrekers en ook de koets van Assepoester ging compleet de mist in. Een mens zou voor minder in sprookjes geloven. Alleen kent elk verhaaltje van dit kaliber een happy end. Zelfs een bakkerssprookje. Hier komt er geen varkentje met een lange snuit. Maar met een groepsknuffel op het eind komt de afvaller zelfs al een stap vooruit.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie