Het Antwerpse meisje van de zee: Elisa De Buyser

Vorig jaar leerde ik de Antwerpse Elisa De Buyser kennen toen ze haar kansen verdedigde tijdens de zoektocht naar de nieuwe Miss België. Een finaleplek haalde de 20-jarige nagelstyliste uit Aartselaar niet. Alleen zorgde de vriendschap met de Westvlaamse Annelien ervoor dat ze haar geluk ging beproeven in de zoektocht naar de ultieme ambassadrice voor de Belgische kust: Miss Coast Belgium.

Als rasechte Antwerpse de Belgische kust vertegenwoordigen: Het klinkt als een contradictio in terminis. Maar niets is minder waar. Tijdens de nieuwjaarsperiode gaan Elisa’s ouders altijd naar zee. En als familiedier wil ze dan niet op de afspraak ontbreken. Vroeger trok de familie De Buyser zelfs elke schoolvakantie naar het water en naar het strand. Al sinds ze een klein meisje was, kreeg ze de liefde voor onze kust met de paplepel mee. Als geen ander kent ze de charmes van badsteden Oostende en Nieuwpoort door en door.

Over heel het Missgebeuren heeft Elisa haar eigen visie. Een Missverkiezing moet je niet te winnen om mooie dingen te bereiken, aldus Elisa. Een gezonde dosis realisme en genieten van elke gekregen kans staat bovenaan haar lijstje. Ook de factor zelfontplooiing is zeker niet onbelangrijk. Nieuwe grenzen aftasten en zichzelf hierdoor beter leren kennen staat bovenaan haar lijstje. Stuk voor stuk zijn het allemaal streefdoelen van het Antwerpse meisje van de zee. Haar naam: Elisa De Buyser.

 

Foto: Selfie – Elisa De Buyser

Geef een reactie