The Voice van Vlaanderen: Hallo, ik ben de Yoeri

Een stoere militair met een peperkoeken hart. Dit was de afsluiter van de eerste Blind Audition-aflevering van The Voice van Vlaanderen. Militair Yoeri Mellaerts kwam, zag en overtuigde iedereen met zijn versie van ‘With Arms Wide Open’ van Creed. Een stem als een klok zorgde voor een vierklapper van formaat. Nog opvallender was dat het de eerste keer was dat hij optrad voor een publiek Zijn try-outs hield hij naar eigen zeggen vooral onder de douche en niet voor zijn vrienden. Kort samengevat: zijn entree was er ééntje om u tegen te zeggen. Zoals zijn naamgenoot uit Traggy Hippy het luidkeels van de daken zou schreeuwen: ‘Hallo, ik ben de Yoeri en ik wil ook aangesproken worden als de Yoeri”.

With Arms With Open was het liedje dat hij op de radio hoorde vlak na de geboorte van zijn zoon Luka. Hij was onderweg naar huis om de nodige spulletjes te verzamelen. Enkele jaren later toont hij zijn kunnen in The Voice van Vlaanderen. Pittig detail: zijn zoon Luka keek met zijn alziend oog toe. Heel Vlaanderen weet het ondertussen al. De entree van de stoere militair was er ééntje om niet snel te vergeten. Eéntje uit het boekje van zijn naamgenoot uit Tragger Hippy: “Hallo, ik ben de Yoeri en ik wil ook aangesproken worden als de Yoeri.”

Bart Peeters wordt zijn coach tijdens het Voice van Vlaanderen-parcours. De ideale man om deze nuchtere Limburger wegwijs te maken in de showbizzwereld. Het moment is weldra nabij dat zijn naamgenoot uit Tragger Hippy stikjaloers gaat worden. Kijkend Vlaanderen moet en zal zeggen:   “Verdorie, dat is de Yoeri en hij mag/moet ook aangesproken worden als de Yoeri.”

Geef een reactie