Een bevrijdende mail vóór Lauren Schatteman

Een eenvoudige mail kan je leven soms helemaal overhoop gooien. Net door van tijd tot tijd sprongen in het diepe te wagen, ontdek je wel eens dat grote avonturen snel om de hoek kunnen piepen. Momenteel ontstaat er een mooi verhaal in het leven van de Opwijkse Lauren Schatteman. In het dagdagelijkse leven droomt ze van een diploma bedrijfsmanagement op de hogeschool. Maar in haar vrijetijd waagt ze haar kans voor het kroontje van Miss België. Twee verschillende werelden voor 1 Opwijkse jonge vrouw. Maar first things first. Vooraleer ze zich aan België waagt, is de veroveringstocht van haar Vlaams-Brabantse land aan de beurt. Ik heb Lauren een poosje geleden opgebeld. Toen kreeg ik een jonge vrouw aan de lijn, die dankzij dat duwtje van haar vriendinnen in de rug, een unieke kans krijgt om van een nieuwe wereld te proeven. En dat zijn allemaal gevolgen van die éne mail.

Naar eigen zeggen moest ze toch eventjes slikken toen het bericht internetgewijs bij haar binnensijpelde. Het deed wat met een mens volgens haar. Tja, ze gaf me zelfs toe dat ze vroeger een beetje schrik had voor de reactie op een deelname. Ze had de stap zelfs nooit aangedurfd. Nu ziet ze het als een kans, die ze met twee handen moet grijpen. Allemaal gevolgen van die éne mail.

20 ziet ze zelfs als de leeftijd waarop ze op haar Paasbest is. Zowel lichamelijk als mentaal. Fitnessen doet ze naar verluidt bijna dagelijks. Een gezonde geest in een gezond lichaam, niet waar. Het zijn zulke uitspraken, die een bijna veertiger zoals ik aan de andere kant van de lijn doen blozen. Neen, ze heeft geen ambities om tot vijf keer toe haar kansen te wagen. Die éne keer moet maar de juiste zijn. En wie weet … krijgt u binnen enkele maanden een mooie mail van haar binnen. Met daarin de veelzeggende boodschap: ‘See you in De Panne, jongens.’

Foto: Kevin Swijsen

Geef een reactie