Elzestraat Midzomert en het ei van Clarisse

Afgelopen zaterdag was ik te gast bij de Landelijke Gilde Elzestraat. Voor de onwetenden onder jullie in de Bartologie. Eventjes de nodige tekst en uitleg. Bij deze vereniging is mijn vader al heel lang secretaris van dienst. Vorige zaterdag organiseerden ze voor de derde keer hun Elzestraat Midzomert-evenement. Natuurlijk kon ik niet op het appel ontbreken. De ingrediënten van dit evenement zijn al jaar en dag heel duidelijk. Een BBQ, enkele optredens, een knalfuif en niet zo ver weg van huis. Meer hoeft een mens toch niet te verlangen van zijn zomer. En toch …

Het organiserend comité was duidelijk één ding uit het oog verloren. Tijdens het evenement dook er een nieuw opvallend fenomeen op boven de Elzestraatse Walemstraat. Meer bepaald: regenbuien. Nooit eerder gezien .. Nu was het daar. De heren van Elzestraat Midzomert (kortweg gezegd: The Fab 5) waren duidelijk vergeten om hun eieren naar de Clarissen te brengen. Alleen moet men in deze tijden van eier- en pluimveecrisis begrip hebben voor hun menselijk kantje. En toch …

Er moeten  toch goden zijn, die hen goed gezind zijn … Buiten één regenbui was het ook snel klaar met de waterlanders van hierboven. Regenweer zeer beperkt. Maar het werd wel een editie voor beren. Bij momenten ijskoud voor een Midzomer. Kaarsen op de tafels binnen deden dienst als extra verwarmingskachel. Back to the roots en back to basics … Maar toch goed en degelijk georganiseerd. En toch …

Er moet mij iets van het hart. Beste heren van het organiserend comité. Volgend jaar wil ik jullie YouTube-filmpje ontdekken dat jullie met een mandje vol eieren op bedevaart naar de Clarissen trekken. Alles voor een goede Midzomer, niet waar.

2 gedachtes over “Elzestraat Midzomert en het ei van Clarisse

Geef een reactie