Vleutie

What doesn’t kill you, makes you stronger. Het zou de levensspreuk van Annemiek van Vleuten kunnen zijn. Toen ze op weg was naar de Olympische titel in Rio, viel ze in de afdaling van de slotklim. Ze werd voor half dood opgeraapt. Maar amper één jaar later lijkt ze sterker dan ooit. Annemiek Van Vleuten vloog de Col d’Izoard op tijdens het eerste deel van La Course, de vrouwenwedstrijd bij de Ronde van Frankrijk. En ook in de tijdrit-achtervolging stond er geen maat op the Flying Dutch. Vleutie kwam, zag en overvleugelde iedereen.

Met de naam Annemiek van Vleuten in een Australische ploeg rijden. Het is nu al een tongtwister van formaat. Maar daar hebben de Australiërs van Orica iets op gevonden. Annemiek kreeg van hen de bijnaam: Vleutie. Alleen wordt haar bijnaam na La Course nu Big Vleutie. Een eretitel moet je verdienen elke dag opnieuw.

Een gedachte over “Vleutie

Geef een reactie