Baywatch: le nouveau Police Academy est arrivé

Ik ben een cinema-liefhebber. Naar mijn gevoel blijft de bioscoopzaal toch nog altijd de meest ontspannende plek op aarde. Heerlijk toch om twee uurtjes van de buitenwereld afgescheiden te zijn. Onlangs ben ik gaan kijken naar Baywatch. De film, gebaseerd op de iconische reeks van weleer met David Hasselhoff, Carmen Electra en Pamela Anderson. Voor mezelf ben ik er met een klein hartje naar toe getrokken. Elke recensie, die ik las, gaf de film een bijzonder lage score. Her en der zelfs een 0 op het rapport. Hoe zou de film zijn, die iedereen een 0 gaf?

De Baywatch van nu met Dwayne Johnson als Mitch Buchannon is in de verste verten niet te vergelijken met de reeks van weleer. Baywatch: The Movie is een film, die onder de noemer actiekomedie met een doldwaas zelfs absurd kantje valt. Zo is het nogal ongeloofwaardig dat een nerd met een waanzinnig slechte conditie het reddingskorps haalt. Gewoon maar omwille van zijn motivatie om een redster te verleiden.   .

Her en der doemt bij mij het Police Academy-scenario op. Het absurde politiekorps van Commandant Lasard was ook een actie-komedie over iets wat in realiteit nogal moeilijk zou liggen. Maar wel geestig om als twee uurtjes amusement te bekijken. Baywatch betreedt een beetje hetzelfde spoor. De film over het reddingskorps blinkt uit in het absurde kantje. Zeker wanneer David Hasselhoff de nieuwe MItch Buchannon aanspreekt, komt het nogal grappig over. Het is een typische actiefilm, waar hoofdrolspeler Dwayne Johnson zijn spierballen laat rollen. Niet meer, niet minder.  Leuk detail: Een opvallende gastrol in Baywatch is weggelegd voor Quantico-sensatie Priyanka Chopra, die nu haar slechte kantje laat zien. Een 0 zou ik Baywatch niet geven. De nieuwe Baywatch is eerder een Baywatch 3.0-variant met een hoog Police Academy-gehalte.

Geef een reactie