Cronut

Men is nooit te oud om te leren. Van tijd tot tijd leer je als mens eens nieuw woord bij. Ook tijdens de Club van Siska kruiste er een nieuw woord mijn pad. Meer bepaald: de Cronut. Leerkracht van dienst was Dorien Leyers. Op haar allesbeslissende vraag over hetgeen de kruising was tussen een croissant en een donut floepte ze er spontaan Cronut uit. Driewerf hoera, de tweede keer was duidelijk de goede keer voor de oudste der Leyerszussen. Vanaf maandag mag ze haar goudgeel jasje aantrekken en trachten in het vrouwenclubje van Siska Schoeters te overleven (Sorry alvast: Ruben Mersch).

Maar een cronut … hoe kom je er in hemelsnaam op. Ik ben bijna 40. En ik moet eerlijk zeggen: met de hippe foodtrens zoals cronuts ben ik al lang niet meer mee. Een croissant ken ik, een donut ook .. Maar wie haalt het in zijn hoofd om beide te combineren? Het is een vraag, die ik mij spontaan stel. Nooit eerder zag ik een cronut bij de bakker om de hoek liggen. Die van mij zou het wellicht in Keulen horen donderen, wanneer ik hem de vraag stel. Die van u wellicht ook? Maar het zal Dorien Leyers worst weten. Zij heeft nu haar jasje en zit in de club van Siska.

Nog zotter wordt wanneer ik op het internet dat de cronut al een opvolger blijkt te hebben. De Boule de New York zou de Amerikaanse hippe equivalent al zijn van de Boule de Berlin. Mijn god, ik loop al achter op bepaalde trends. Maar ach, ik leg er mij bij neer. Het goudgele jasje om in de Club te horen zal ik nu alvast in de winkel moeten kopen. Het zijn toch bijna solden!

Geef een reactie