Afscheid van een knuffelvlinder

Sinds gisterenavond fladdert er een stevige vlinder in Mechelen rond. Op weg naar zijn thuishaven Heist on the Hills. Steven Goegebeur: de opperman van De Club van Siska moest zijn goudgeel jasje inleveren en de club verlaten. Filosoof en schrijver Ruben Mersch speelde hem naar huis. Steven Goegebeur maakte de voorbije weken indruk omwille van zijn gevatte humor en zijn knuffelgehalte. Op Siska’s zetel vertoefde hij in bijzonder fraai gezelschap. Alsof het hem allemaal niets deed. Maar nu is de ‘knuffelvlinder’ weggefladderd. Via de Dijle en de Zee langs de Heistse pijl terug naar huis.

Steven nam afscheid in stijl. Naar eigen zeggen ontpopte hij zich van een rups tot een ware vlinder. Kleine jongens worden groot, naar het schijnt. Maar bij het uitwuiven van haar grote jongen is bij mamakloek Siska nu toch alvast meer plaats op de zetel. Steven hield het meer dan twee handen-keren vol. Nu is de filosoofvlinder in zijn plaats gekomen. Als u ergens tussen Mechelen en Heist een goudgele vlinder van de wereld ziet fladderen. Doe hem alvast de hartelijke groeten!

Geef een reactie