Hey Jude

Afgelopen zondag vertoefde ik samen met mijn vader in een mythische Amsterdamse Theatertempel. Voor het eerst in mijn leven bracht ik een bezoekje aan Carré. Een theaterplek, waar de groten der aarden stonden. Ook nu stond er fraai volk op het podium. Halina Reijn en vooral Jude ‘The Young Pope’ Law gaven het beste van zichzelf in Obsession, in een regie van Ivo van Hove. Je krijgt niet elke dag de kans om een acteur van het kaliber ‘Jude Law’ aan het werk te zien. Daarom nam ik met plezier de trein om Jude een keertje bezig te zien. Hey Jude, you didn’t make it bad. You made it better.

Ik had een beetje schrik toen ik vooraf alle Nederlandse recensies las. Ze waren niet mals voor het theaterstuk. En ik begrijp het tweede dagen later nog steeds niet. Jude Law en Halina Reijn acteren in Obsession alsof ze wekelijks in de Primera Division of Premier League moeten spelen. Kwaliteitsvol en op een bijzonder hoog niveau. Hey Jude (en Halina), trek het jullie geen bal aan van hetgeen Nederlandse recensenten over jullie schrijven. Vanuit België krijgen jullie wel een ‘Thumbs Up’.

Obsession vertelt het bloedstollende verhaal van de knappe zwerver Gino, die in een wegrestaurant dito benzinestation de bloedmooie Hanna leert kennen. Tussen haar en de zwerver ontstaat er een passionele verhouding. Samen smeden ze het plan om Hanna’s man te vermoorden. Opvallend is dat regisseur Ivo Van Hove voor een vrij minimalistische theatersetting kiezen. Maar dat stoort geen moment. Met plezier laat ik op het einde van mijn blog The Beatles een keertje het woord voeren. Hey Jude, you carry the world upon your shoulder. For well you know that it’s a fool who plays it cool. Well done, Jude. Next to Halina, you’re pretty cool!

 

Geef een reactie