Keuzestress

Mensen hebben in hun leven last van keuzestress. Je weet wel momenten waarop de twijfel in het leven arriveert. Wat ga je studeren? Waar kom je professioneel terecht? Is mijn partner de juiste? Waar ga ik een huisje bouwen? Dit is/was bij elke generatie het geval. De één heeft wat meer stress dan de ander. Maar het hoort bij een mensenleven. En toch …

Bij de deelnemers van Ex On The Beach: Double Dutch slaat de keuzestress wel heel fel toe. Feesten zoals de beesten, maar zodra die dekselse Tablet of Terror van zich laat horen, is de twijfel heel erg groot. Het leven is daar zoals een Swipe op Tinder. Met één vingerknip wordt een menselijke band zomaar opzij geschoven. De waanzinnige snelheid hoort bij het huidige leven. En toch …

Het doet me deugd om op sociale media berichten te spotten dat de bierbuik weer helemaal terug in is en de sixpack passé volgens éénder welk belangrijk onderzoek. By by geïllustreerde mensenlichamen en wasborden. Weet je …  al deze berichten doen me weemoed krijgen aan de tijd dat je een lief vond op de scouts- of chirofuif onder de kerktoren. De keuzestress bestond er toen uit om de vader van je liefje te trotseren. Nu gebeurt dit al met een Instagramfoto. Papa, heb je het gezien? Ik zal je een tweetje sturen wanneer ik langs kom.

Geef een reactie