5 Belgen op een rij

De eerste fase van de Belgische basketbalcompetitie zit er bijna op. 36 wedstrijden hebben gewikt en gewogen over het verdere verloop in de titelstrijd. Oostende (noem ze maar gerust:BEE-CEE-OOO) staat op een fraaie eerste plek. Port of Antwerp Giants worden dit seizoen meer dan ooit de challenger met plek 2. In het laatste onderlinge treffen staken de Sinjoren zelfs de overwinning op zak. Lijken de Oostendenaren dan niet zo onoverwinnelijk meer.

De laatste wedstrijd doet er in feite niet meer toe. Aalst zal het vanavond pas weten of ze 4, 5, 6 , 7 of 8 eindigen. Plek 7 betekent een blij weerzien met de Giants. Maar hoedanook hebben de Antwerpenaren hun schaapjes al op het droge. Zij hebben zeker thuisvoordeel in de kwart- en halvefinale.

Zou het tijd worden voor wat experimentjes in de laatste wedstrijd? Ik heb overal gelezen dat de Amerikanen van Antwerpen moe zijn. Te veel speelminuten naar het schijnt. De wedstrijd tegen de Ajuinen biedt een unieke kans om ze een keertje te laten rusten. 5 Belgen op het terrein tegen Aalst speelminuten gunnen. Het zou een mooie stunt zijn van Roel Moors in de door Amerikanen gedomineerde sport. Maar wil een winnaar zoals Moors niet altijd winnen. Lopen zijn frustraties niet te hoog op als hij doet? Beghin, Kanda, Vervoort, Rogiers en Marchant. Het is aan jullie.

 

Geef een reactie