Waar is het doolhof gebeleven?

De Week van de Groentensteek werd de voorbije jaren op wandelvlak een beetje een traditie in mijn leven. Meer dan twintig klilometer stappen op wegen, die voor jouw geen geheimen meer kennen. Het is niet altijd een even grote uitdaging, maar vaak wel herkenbaarheid troef. De kronkelende Waverse wegen, de Katelijnse bossen (Make Latex not War), een bezoekje brengen aan 3 landbouwbedrijven, langs gaan bij het GROM en natuurlijk mag ik het door mij ‘zo fel gesmaakte Smurfenbosje’ niet vergeten… Stuk voor stuk zijn het elementen, die op het programma staan voor een wandeling in Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Ik heb toch enkele opmerkelijke momenten beleefd. Nog geen 400 meter was ik onderweg toen twee buitenlandse ultratopers (met bijhorende camelpack) op hun pad terug keerden. Ze waren een beetje verloren op het Katelijnse parcours. ‘It’s going to be a long run”, glimlachte ik hen toe. Achteraf heb ik hen niet meer gezien. Het parcours was overwegend Wavers. Ik geloof dat het ongeveer 18 km in en rond Waversche velden was. Het had wat van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Kronkelende weggetjes, a volonté.

Ook in het dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver kwam ik de Frank Raes en Filip Joos van dienst tegen. Twee gepensioneerde mannen, die onderling bezig waren over de slechte prestatie van Mechelen één dag voordien. Mits ik die match had bijgewoond, heb ik daar ook nog een tien minuutjes met hen over gesproken. Een beetje als mijn altergo van de Katelijnse Boskamp.

De Gasthuisbossen was de parel van de wandeling. Voor mij een beetje onbekend , maar daarom ook niet onbemind wandelterrein. Fraai om hiervan eens te mogen proeven op Katelijnse bodem.

23,3 kilometer heb ik gestapt. Dat was voor mij goed genoeg. Alleen las ik ’s avonds thuis op sociale media dat er mensen een bezoekje aan het doolhof hadden gebracht. Ik dacht bij mezelf: ‘Waar is dat doolhof dan gebleven’. Het moet mijn compleet ontgaan zijn. Focus op het wandelen noemen ze dat zeker.

Bekijk mijn foto’s van De Week van de Groentenstreek op: https://www.irista.com/gallery/o9vugrwaiz1g

Geef een reactie