Het Deense avontuur van Frederik Backaert

Is binnenkort Michelbeke the place to be voor de Deense wielerfan? Krijgt de boerderij van papa en mama Backaert weldra busladingen Denen over het erf?   Krijgen de mattentaartenverkoop in Kopenhagen weldra een boost? Het kan zomaar gebeuren. Boerenzoon, Mattentaarttrapper en Wanty Groupe-Gobertrenner Frederik Backaert heeft momenteel Deense belangstelling. Een cameraploeg vanuit het land van Hans Christian Andersen volgt hem in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen toe.

Boerenzonen .. Ze droomden al vroeg van een carrière als coureur. Koersen op het erf van vader en moeder tussen werken op het land door. Het werpt uiteindelijk de nodige vruchten af. Nooit eerder waren ze zo hot in het wielerpeloton. Yves Lampaert won Dwars door Vlaanderen. Remember: Forza Lampaert Olé Olé. En ook Backaert’je’ laat zich regelmatig opmerken. Bij het schrijven van deze tekst is hij actief in de Driedaagse van De Panne. De eerste etappe sloot hij af met een fraaie zesde plek tegen een ontketende Gilbert. De boerenzonen .. Ze bouwen als Legoblokjes aan hun wielercarrière. En ze zijn zo nuchter, mijnheer. Stoempen en skarten .. ze weten stuk voor stuk wat het betekent.

Deze Ronde van het Vlaanderen moet ‘de dag’ worden voor Frederik Backaert. Een fraaie ereplaats kan hem definitief op de kaart zetten. Een heroïsche prestatie wordt zelfs tot in het land van Bjarne Riis geapprecieerd. De Berendries zal nooit meer hetzelfde zijn. De Ronde is heroïsch. Zelfs de Klein Zeemeermin ligt er wakker van.

Want hoe klein de eenzame fietser ook moge wezen, die kromgebogen over zijn stuur de wedstrijd wint … Hoe groots 2 april voor een Vlaamse boerenzoon uit Michelbeke kan zijn.

 

Geef een reactie