De Mol: Die dekselse Professor Hans …

Toen waren ze nog met 7. Na een thriller van formaat bleek de Pools-Vlaamse Marzena de op één na slechtste te zijn in de zoektocht naar De Mol. Het vrouwengroepje dat aan De Mol begonnen is, sneuvelt één na één. Alleen godsdienstlerares Annelies en politievrouw Eline houden nog stand tussen dat mannelijk geweld.

Ik moet zeggen: mijn persoonlijke verdenkingen blijven toch richting Hans gaan. 3 dagen later in het spel gekomen houdt hij tot op de dag van vandaag nog steeds moeiteloos stand. Het lijkt hem allemaal geen moeite te kosten om naar De Mol te zoeken. En wat nog opvallender is, Hans manoeuvreert zich altijd in opvallend strategische plekken in het spel.

Eventjes een overzichtje om u tegen te zeggen. Tijdens de proef met de puzzels op het ‘springkasteel’ manoeuvreert hij zich subtiel in een rol waarin hij bepalend is over winst en verlies van het geld. Hij moest een pinguïn maken op de luchtmatras. Toch boetseerde hij één of ander dier dat als een MOL werd herkend door Robin. In de ‘escapegame’ met de hele zoo zat Hans strategisch in het spel. Hij moest meezoeken naar de 106 dieren in de legpuzzel. Ook passeerde hij zichtbaar langs het slot waarachter Robin zat. Een gewiekste kandidaat of toch een geslepen mol. Qua intelligentie moet je de brave man niet onderschatten. Qua beroep is hij professor. Is na Professor Gobelijn, Zonnebloem en Kumulus nu Professor Hans opgestaan?

En ook de meezinger Arrivederci Hans blijft in mijn hoofd spoken. Hebben de maker van De Mol er een eigen interpretatie aan gegeven. In plaats van Arrivederci Hans wordt het Hans zegt Arrivederci. Een kleine wereld van verschil, niet waar ….

We kunnen mijn tekstje kortweg samenvatten: Ofwel ben ik nu op het juiste spoor ofwel heb ik last van tunnelvisie. Ongetwijfeld: to be continued …

 

Geef een reactie