Dries

Het Kuipke lonkt. Na een uitstapje Wembley wordt de Arteveldstad zaterdag wakker met het geluid van fietsende grootheden en de geur van massageolie. De vedetten zoals: Sagan, Van Avermaet, Boonen … Ze lijken er nu ook klaar voor. En wat te zeggen van: rugnummer 183: Dries De Bondt. Hou die dekselse Dries maar in de gaten! Zin om aan te vallen heeft de brave jongen altijd. Zijn benen kriebelen als nooit te voren.

De Ludo Dierckxsens (hetzij wel met haar) van Buggenhout Dorp is van geen kleintje vervaard. Vorig jaar liet hij de koerswereld met verstomming staat tijdens Halle-Ingooigem. Hij legde na een magistrale spurt er Jens Keukeleire op. Met zijn Napoelonhoed stond hij fraai te pronken op het podium. En nu mag hij als beloning op zijn nieuwe fiets met de allergrootsten meespelen.  Al dabberend op de kasseien, het spoor van leermeester Devolder volgend.

Zeg nu zelf. Bij een echte Flandrien begint alles met zijn schoenen. Zonder het juiste paar kan je nu éénmaal niet trappen. En dat zit nu al snor bij Dries. Zo fier als een pauw/gieter toonde hij de sociale mediawereld de voorbije week heel trots zijn nieuwste aanwinst. Ze lijken als gegoten te zitten. En het moet wel …  De Omloop is niet voor doetjes!

Alleen moet hij ze stevig opblinken, zijn nieuwste paar. Sagan moet er zijn ogen maar naar uitkijken tijdens die éne magistrale vlucht in de laatste twintig kilometer. Nu al een welgemeende: Go Dries Go!

Een gedachte over “Dries

Geef een reactie