Wie is de Mol?: Sanne is De Mol (of toch Diederik???)

Er zijn nog zekerheden in het leven. Mijn verwarring was nooit eerder zo hoog dat tijdens de ontknoping van de Nederlandse Wie is de Mol? Even een korte resumé: ‘Ik dood, jij dood’-Imma kreeg tijdens de zoektocht op het rodeospel de sleutels van het spel in handen. Als meest verdienende mocht ze twee mensen vrijstellen naar een volgende ronde. Ze koos voor haar ‘bond’-genoot Jochem en haar ultieme mol ‘Diederik’. Alleen bleek dat haar keuze er voor zorgde dat niemand uit het spel moest vertrekken. Sanne en Thomas kregen een groen scherm en mochten ook een ronde verder.

Wat betekent dit nu voor het spel? De ultieme logica zou nu betekenen dat Sanne de Mol is. Tijdens de uitzending outen Thomas en Diederik als absolute Sanne-molloten. Met het groene scherm van Thomas betekent dat hij op het juiste spoor zit en dit zou meteen betekenen dat ook zijn bondje-partner Diederik een groen scherm had. Imma en Jochem waren pro-Diederik als mol. Dus dit zou onrechtstreeks betekenen dat één van de twee hun vel heeft gered.

En toch .. ben ik wat bevreesd voor de tunnelvisie. Het zou ook wel Diederik deed wel heel hard zijn best om de S van de graanmaai-proef in Molboekjes niet te herkennen. Het zou de groep 500 euro verlies betekend hebben. Ook zag hij door het bos de bomen niet meer tijdens de rodeo-proef. Is Diederik zo kleurenblind als een Mol?

En toch … herinner ik me nog het boekje dat Art in zijn handen had met daarop Miss Mole.  Miss Mole … Het zou naar Sanne wijzen. Maar bestaan er zekerheden in Wie is de Mol? Neen toch … Naar mijn gevoel is Sanne de Mol? Ja, ik heb bijna 100% zeker. Of zou het dan toch Diederik, of toch Jochem, of toch Imma of toch Thomas zijn …. Arrgh … televisiemakers verlos ons uit het ondraaglijke leden.

 

Geef een reactie