Norma Jeane

Het had het nodige surrealisme in zich … zo wat rond tien uur ’s avonds in het Antwerpse Fakkeltheater. De première van Goodbye, Norma Jeane was amper achter de rug en de verzamelde pers had zich verzameld voor de perscall. Voor de leken onder ons: Goodbye, Norma Jeane is een musical gemaakt door Judas Theaterproducties rond de laatste uren van filmicoon Marilyn Monroe. Een perscall is het moment waarop de verzamelde pers de acteurs op het podium eventjes voor zich krijgt voor de nodige foto’s en interviews.

Ineens verscheen ze op het appel. Marilyn Monroe oftewel actrice Ann Van den Broeck voor de obligatoire persbabbel na een uitstekende (ja, we durven het woord briljant ook in de mond nemen) prestatie op het podium. Plichtsbewust als deze op en top theatervrouw is, stond ze eerst de regionale zender ATV te woord. Vanuit de zaal had het wat vreemds over zich. Actrice Ann Van den Broeck, helemaal getooid in de outfit van Marilyn Monroe stond de zender van ’t Stad te woord. Stiekem vroeg ik me vanbinnen af hoe de echte Marilyn zich zou voelen bij het aanschouwen van dit tafereel. Ik heb een vermoeden dat het zoiets zou zijn van: “Ach man, doe normaal. Je moet hierover niet aarzelen. Alles begint in ’t Stad of niet soms?” En tja, wie ben ik om Norma Jeane hierover tegen te spreken.

foto van Bart Liekens.

Geef een reactie