Bijzonder nieuws – 27 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 27 januari.

6% van de Vlamingen gaat nog naar de kerk
Nog maar 6% van de Vlamingen gaat nog naar de kerk. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. In tien jaar tijd is het aantal vaste kerkgangers gehalveerd. Twintig jaar geleden gingen drie keer zo veel mensen wekelijks naar de mis.

Paul Magnette weigert interview in het Nederlands
Waals minister-president Paul Magnette (PS) heeft een interview in het Nederlands geweigerd aan VTM. “Ik ben die kritiek over maffia beu vanuit Vlaamse hoek. Daarom maak ik een uitzondering en antwoord ik alleen in het Frans.” Nochtans is het alom geweten dat Magnette zeer goed Nederlands praat.

Wezenberg-zwembad loopt leeg
Het Antwerpse zwembad Wezenberg heeft veel water verloren. Een zestigzal zwemmers moest afgelopen donderdag het bad verlaten. Het water spoot uit de leidingen in de kelder. En na een uurtje stond er al twintig centimeter in de kelder, waar ook heel wat dienstwagens stonden geparkeerd. Het zwembad blijft voorlopig gesloten.

Minder regels: 80 miljoen bespaard
Door minder administratieve regels te hanteren, heeft de overheid bijna 80 miljoen bespaard. Dat zegt staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Theo Francken (N-VA) in de Tijd. De regering heeft onlangs een akkoord bereikt over een verplicht digitaal factureren aan alle federale overheidsdiensten. Vanaf 1 januari 2020 geldt de verplichting voor iedereen.

Geef een reactie