Pralines

Antwerp Giants versus Oostende. David tegen de reus Goliath. Na the Night of the Giants krijg je nu meer dan ooit ook de Battle of The Giants. Loopt Oostende verder uit of komen de Giants gelijk? Meer dan ooit wordt het treffen op 1 februari moneytime. Een overwinning van de Antwerpse reuzen kan heel de Belgische basketcompetitie nieuw leven in blazen. Zeg nu zelf … Giants hebben de voorbije maanden een stuk van de kloof gedicht. We zijn nu al midden januari. De Giants werden pas net ge-lyncht in de strijd om de eerste plek. Voor hoelang? Want de kloof kan onmiddellijk gedicht worden. Het onderscheid lijkt nu al zo klein  … Jean-Marc Mwema zal het op 1 februari ongetwijfeld geweten hebben. Komt er een fluitconcert aan of toch niet? Mwema ging voor het buitenland, maar kwam langs de zee Oostende terug binnen. Het belooft een heet avondje te worden voor de Fellaini van het Belgische Basketbal.

Antwerp Giants: van tijd tot tijd briljanten sterren de luxe, van tijd tot tijd Guus Flaters in het kwadraat. Ach, het heeft zo z’n charmes. Sport is emotie en dat mag geuit worden. Ooit zat ik op de tribune in de Lotto Arena. Geloof me vrij: de Giants speelden ronduit slecht. Een tribune-genoot (of hoe noemt dat) deelde plots pralines uit. Een beetje onder het motto: “Ze spelen slecht. En dan ben ik verdrietig. En wanneer ik verdrietig ben, heb ik chocolat nodig.”  Ja, ook ik begrijp mijn Antwerpse taal. Het waren goede L*******as praline. Maar ach. Ik heb nu één boodschap voor die mijnheer. Laat die pralines maar thuis. De heren op het terrein moeten zelf maar voor het ultieme guilty pleasure (dixit delirium) zorgen.

Geef een reactie