K’s Choice Backpack Sessions: Een rugzak vol nostalgie

Een avondje languit in je fauteuil, een glas wijn naast je …. En dit alles onder een schemerlampje. Het is ronduit het perfecte scenario voor een rustig avondje thuis. En toch … werd dit gevoel me meest tijdens K’s Choice: The Backpack Sessions. Alleen werd dit gevoel me een beetje meester tijdens K’s Choice: The Backpack Session. Een accoustisch uitje waarvoor ik naar de Mechelse Stadsschouwburg trok.

Ik moet tot mijn scha en schande toegeven dat ik weinig K’s Choice-liedjes ken. En daarvoor leg ik absoluut de nadruk op scha en schande. Hoe heb ik dit toch in mijn jeugdjaren ooit aan mij kunnen laten voorbij vliegen? Ik vraag het me nu nog steeds af hoe dit mogelijk is. Not an addict is als ultieme klassieker me wel bekend. En toch … moet ik voor de rest al diep in mijn geheugen graven om nog een tweede hit op te rakelen. Dan zou het duet Why don’t you try me met Frankie Miller wellicht als eerste op mijn lijstje komen. Shame, shame on me …. Waar heb ik destijds toch met mijn verstand gezeten?

The Backpack Sessions is een voorstelling waar je vanaf seconde één wordt meegezogen door de ‘hypnotiserende’ werking van Sarah. Enkele dagen nadien ben ik nog onder de indruk. Een opener om u tegen te zeggen : ‘Say A Prayer’ … een fraaie eerste track van het bijhorende album. Een waar pareltje. Akkoord, Sarah heeft een bijzondere stemkleur. You love it … or you ha… (neen, haten kan niet in dit gegeven. Het zou van een bijzondere slechte smaak getuigen wanneer je dit niet goed vindt). Sarahs stemkleur geeft heel dit optreden een bijzonder kantje. Van veel artiesten hoor je wel eens zeggen dat ze de muziek voor zich willen laten spreken. Sarah deed het zonder enige moeite. Tussendoor wel eens gesprek met ‘rake’ opmerkingen over haar de politiek in haar tweede ‘thuisland’ Amerika. Is het storend? Absoluut niet … het is gewoon raak uit de hoek komend.

En ik … ik ben met een rugzak vol nostalgie naar huis gekeerd. Waar The Backpack Sessions: toch allemaal goed voor is en kan zijn.

The Backpack Sessions – K’s Choice: gezien op 20/01/2017 in Mechelen

 

Geef een reactie