Ghost Rockers – the movie

Verjaren staat bij mij de laatste jaren synoniem met ‘cinemabezoek’. Ik kan op één hand al wellicht niet meer tellen hoeveel verjaardag ik in de cinema heb doorgebracht. Als het kan enigszins met een leuke Vlaamse film op het programma. Ik geef toe: de voorbije weken heb ik al De Buurtpolitie, De Premier en Pippa als cinemabezoeker reeds op mijn palmares staan. Veel keuze in het Vlaamse segment bleef er voor mij niet over. Het werd Ghost Rockers: Voor Altijd!? Een jeugdfilm of beter gezegd: voor iedereen, die jong van hart mag genoemd worden.

Cinema bezoeken in volle kerstvakantietijd op een dinsdagnamiddag is echter geen cadeau. Immense wachtrijen, gillende kinderen, uitverkochte zalen en dan zwijgen we nog van ongeduldige ouders die hun kroost in toom moeten houden. Daar stond ik dan …. Notoire vrijgezel op zoek naar wat amusement en guilty pleasure op het witte doek.

Ik heb me daar niet verveeld tussen het jonge geweld als kersverse 39-jarige. Ghost Rockers: Voor Altijd ? is wat je noemt de betere jeugdfilm van het moment. Oerdegelijk gemaakt met een stevige dosis rock’n’roll-attitude. Ik geef toe: de Ghost Rockers waren mij niet onbekend. Het klinkt misschien wel vreemd uit mijn mond. Maar ik maak er een erezaak van om van zo veel mogelijke culturele activiteiten een keertje te proeven. Ik had het jeugdig Studio 100-geweld met hun gillende gitaren al twee keer live aan het werk gezien en ik ben wel onder de indruk van hun stevige live-reputatie. Misschien zullen de muggenzifters vinden dat ik al wat te oud bent om dit type concert/film een keertje te bekijken. Alleen ben je zo jong/zo oud als je jezelf voelt, niet waar.

De film over de Ghost Rockers gaat over de zoektocht van Tinne Oltmans, Juan Gerlo, Marie Verhulst, Elindo Avastia en Wout Verstappen naar de vijf elementen. Bad Guy van dienst is Door Vanboeckel, die zich van zijn meest creepy kant laat zien in de film. En geloof me, het was creepy Ook een opmerkelijke gastrol is er voor Demi Matenahoru (uit K3 zoekt K3), die zich kort en krachtig van haar meest stoere kant mag laten zien. Ook ex-Miss België Justine De Jonckheere en Matthew Michel spotten we in de film. Dit zijn al oude getrouwen in Ghost Rockers-land. Graag meer, beste Ghost Rockers … het jeugdig enthousiasme kan er voor iedereen en ook voor mij (!!!) alleen maar wel bij varen.

Geef een reactie