Bijzonder nieuws – 6 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 6 januari.

Spekgladde wegen …. Loop als een pinguïn
“Doe de pinguïnpas … “ Dit is het advies dat de Duitse bevolking bij winterweer krijgt. Nu de stoepen er bij onze buren spekglad bij liggen, hoop de ‘Deutsche Gesellschaft für Orthopädie und Unfallchirurgie” met wat goede raad een hoop gebroken ledematen te voorkomen. Hoe doe je de pinguïnpas: Buig hoofd en romp een beetje naar voor, duw je voeten een tikje naar buiten en zorg ervoor dat het been waarop je gewicht rust, kaarsrecht op de grond staat.”

Dagelijkse sleur maakt ons gelukkig
Socioloog Theun Pieter van Tienoven van de VUB heeft onderzocht dat elke dag hetzelfde doen ons blijkbaar heel erg gelukkig maakt. Het mag dan wel saai lijken. Een portie dagelijkse sleur kunnen we heel goed gebruik. 2700 Belgen hielden voor de onderzoeker een dagboek bij waarin ze noteerden wanneer ze welke activiteit deden. Daaruit blijkt dat onze dagen er in een werkweek gemiddeld voor 40% hetzelfde uitzien. Bij vaders met een fulltime job is dit zelfs 65%.

Nonnen van Loppem verkennen sociale media
De zeven zusters van het klooster van Loppen zijn een YouTube-kanaal en een Facebookpagina begonnen. De bedoeling van de zusters was om te tonen wie ze zijn en hoe ze leven. Niet om zieltjes te winnen. Uit ervaring bleek dat steeds minder mensen wisten hoe een kloosterlinge leeft en waarom ze gekozen hebben voor een bestaan waarvan steeds minder mensen weten wat het inhoudt.

Geef een reactie