Bijzonder nieuws – 5 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 5 januari.

Dieetdrankjes maken dikker
Uit een onderzoek van het Imperial College London blijkt dat suikervrije en dieetdrankjes niet helpen om gewicht te verliezen. Maar om zelfs dikker te worden. Dertig jaar lang verzamelden verschillende wetenschappers gegevens over de ‘inname’ van gezonde drankje. Het bewijs dat ze voor gewichtsverlies zouden zorgen, werd echter niet gevonden. Uiteindelijk blijkt dat wie wilt afvallen, gewoon beter water drinkt.

Getinte autoruiten verboden in Frankrijk
Wie een zelfklevende film op zijn voorruit heeft kleven tegen zon of warmte, past beter op wanneer een passage in Frankrijk op de agenda staat. Voortaan mag de transparantie niet minder zijn dan 70%. Wie daartegen zondig krijgt van onze zuiderburen een boete van 135 euro.

Levende LEGO-blokjes voorgesteld
Speelgoedconcern LEGO heeft LEGO BOOST voorgesteld. Dit zijn een verzameling bouwblokjes, die dankzij sensoren, motoren en een app kinderen toelaat om hun creatie te laten bewegen.

Robert Marchand: de fitste 105-jarige ter wereld
Hij mag met zijn 1m50 piepklein zijn. Fietsen kan Robert Marchand op zijn 105e(!!!!) nog steeds als de beste. Op de Franse velodroom van Saint-Quentin-en-Yvelines in één uur een historische 22,547 kilometer bij elkaar. Professor Véronique Billat die de man begeleidt: ‘Hij is klein, maar zijn hart zorgt voor een prima doorbloeding. Bovendien is hij niet bang om iets te ondernemen.”

 

Geef een reactie