Bijzonder nieuws – 4 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 4 januari.

Dinosaurusei uitbroeden duurt zes maanden
Een dinosaurusei uitbroeden blijkt niet van de poes. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Lange tijd gingen wetenschappers ervan uit dat dinosauruseieren er even lang over deden als vogeleieren van dezelfde grootte om uit te komen. Meer bepaald tussen 11 en 85 dagen. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Ze zouden er dubbel zo lang over doen. Meer bepaald: rond de 6 maanden.

UFO-spots gehalveerd
Het aantal gespotte UFO’s blijkt gehalveerd te zijn. Dat meldt het Belgisch UFO-meldpunt. In 2016 zouden er 143 meldingen zijn binnen gekomen. Vooral in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen werden er rare dingen in de lucht gezien.

Neptunus heeft te weinig kleren aan
Neptunus is te bloot. Dit kreeg de Italiaanse schrijfster Elisa Barbari te horen, toen ze een foto van het zestiende-eeuwse standbeeld van de Romeinse god wou delen. Eerder werd al de kleine zeemeermin in Kopenhagen geweerd.

Toeschouwer steelt WK-beker Darts
Michael van Gerwen mag dan wel wereldkampioen Darts zijn. Voor hetzelfde geld mocht hij met lege handen naar huis. Tijdens de finale van het WK Darts stormde een supporter het podium op en wou met de cup naar huis gaan. Dader Lee Marshall werd achteraf ingerekend, maar bekloeg zich op Twitter over het gedrag van de beveiliging en de lokale politie. Hij beweert mishandeld te zijn geweest na de originele actie.

Geef een reactie