Bijzonder nieuws – 3 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 3 januari.

Groot-Brittannië bouwt 17 nieuwe dorpen
De Britse regering start een ambitieus project. Van Cumbria in het noorden tot Cornwall in het zuiden is het plan opgevat om maar liefst zeventien nieuwe steden en dorpen te bouwen. De plannen moeten tot 200.000 extra huizen opleveren. Dit is een ultieme poging om het aanslepende woning tekort op te lossen. Het woningtekort sleept al decennia aan, met gigantische prijsstijgingen in Londen en andere steden tot gevolg.

Bos van Robin Hood bedreigd
Chemieconcern Incos heeft een oogje op het bos van .. Robin Hood, de legendarische thuis van volksheld Robin Hood. Onder het bos zou namelijk een voorraad schaliegas zitten. Britse milieuorganisaties vrezen het ergste voor Sherwood Forest. Zeker omdat Ineos tot op 200 meter van de ‘Major Oak’ zou mogen boren. Major Oak zou de plek zijn waar volgens de legende Robin Hoods kwartier was ondergebracht.

Eerste klasse in de Belgische trein: 4 zitjes op de 5 blijven leeg
Eerste klasse in de trein reizen lijkt op sterven na dood. Meer dan vier op de vijf luxezitjes blijven tegenwoordig leeg. Het verschil met tweede klasse is dan ook heel klein geworden. “Vroeger gaven bedrijven vaker een abonnement voor eerste klasse, nu voor tweede”, zegt spoorbaas Jo Cornu.

Japanners lanceren Premium Friday
In Japan hebben ze een nieuw middeltje gevonden om de stress op het werk aan te pakken. Daar wordt ‘Premium Friday’ ingevoerd. In Japan zijn werkdagen van twaalf uur, zes dagen op zeven immers geen uitzondering. Deze regel wordt ingevoerd om de fameuze ‘karoshi’, dood door overuren te bestrijden.

Geen mails na 17u: het mag in Frankrijk
Frankrijk heeft een officiële wereldprimeur beet. In een nieuw wetsontwerp staat dat ze na 17u geen binnenkomende mails moeten beantwoorden. Na de werkuren krijgen ze het recht om virtueel onbereikbaar te blijven.

Geef een reactie