Bijzonder nieuws – 2 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 2 januari.

Een zwijgende Japanner spreekt … na 20 jaar
Je zal maar de vrouw van de Japanner Otou Katayama zijn. 20 jaar lang besluit je wederhelft zonder enige reden elke vraag met geknik of gegrom te beantwoorden. Een televisieshow bracht er verandering in. Ze lieten het koppel terugkeren naar het bankje waar ze hun eerste date hadden. En toen … kwam er verandering in. De man legde voor de camera uit dat hij vond dat zijn vrouw na de geboorte van hun kinderen te weinig aandacht aan hem schonk. Hij excuseerde zich dat zijn wederhelft zo veel ellende moest doorstaan door zijn stilzwijgen. De kinderen aanschouwden het tafereel huilend van geluk.

Kerstman bestaat niet … : ‘job kwijt’
Het verhaal van orkestleider Giacomo Loprieno spreekt ook tot de verbeelding. De brave man moest met zijn orkest een musical gebaseerd op de Disney-film Frozen opvoeren. Alleen bracht een uitspraak van hem de brave man in nauwe schoentjes. Hij verklaarde openlijk dat de kerstman niet bestond. Verschillende ouders maakten hun beklag via de sociale media. Organisator Dimensione Eventi Torino zag genoodzaakt een vervanger te zoeken voor de dirigent.

Hamburgers aan het Vaticaan
Bezoekers van Rome en het Vaticaan kunnen smullen van ‘hamburgers’. Ondanks protest van de omwonenden en de kardinalen heeft het omstreden filiaal van McDonald’s vlak bij het Vaticaan de deuren geopend. Het Vaticaan is eigenaar van het gebouw waar de hamburgertent is. Ze hadden liever een sociaal centrum gezien in het pand.

De mythe rond de Titanic doorprikt
Vergeet alle verhalen rond de Titanic. Toch als we de Ierse journalist Senan Molony mogen geloven. Hij beweert dat een brand er voor heeft gezorgd dat de Titanic ten onder ging. Het vuur zou ontstaan zijn voor het vertrek, maar werd geheim gehouden voor de passagier. De journalist ontdekte op recent geveilde foto’s brandvlekken van zo’n 9 meter hoog aan de rechterkant van het schip.

Geef een reactie