#trappentrut

Hebben jullie ook zo het idee dat het vrouwenveldrijden in de lift zit? De wedstrijden zijn spannender dan ooit. Zo zagen we al verschillende wedstrijden waar in de laatste ronde met zeven wielrensters werd betwist. En het staat ook buiten kijf dat het niveau fors gestegen is. Heel wat Nederlandse toppers vinden de weg naar het veld. Neem nu Marianne Vos, Thalita De Jong, Lucinda Brand en ga zo maar verder.

Alleen is er een opvallend social mediafenomeen opgedoken in het veldrijden. Meer bepaald #trappentrut. Terug te vinden op de Facebookpagina van de Limburgse cyclocrosster Laura Verdonschot. Een korte omschrijving over Laura: Belgisch beloftenkampioene, rijdend sinds 1/1/2017 bij de vrouwenploeg van Jurgen Mettepenningen en vriendin van collega Maud Kaptheijns. Een hele boterham vol. Maar dat Laura op de fiets kan rijden is wel degelijk juist. In Loenhout een fraaie 4e plek achter en in Baal deed dat ze dat keurig over met een fraaie vijfde plek.

Laura is aan het groeien als coureur. Haar stevig pitbullgehalte tijdens de koers valt op. Zo postte ze ooit een keer op Facebook: 7 ronden serieus afgezien maar toch blij dat ik kon volgen. Ach, zo groei je uit tot coureur zeker.

Maar die #trappentrut spreekt wel tot mijn verbeelding. Hoe verzin je het om zo een cyclocrosser te motiveren. Ergens doet het me denken aan mijn allereerste professionele telefoontje dat ik ooit moest maken. Een klant was verhuisd naar een nieuwe straat in Brugge. Groot was mijn verbazing dat hij het over ‘Oude Zak’ had. Zo oud was ik tocht niet. MAar blijkbaar was deze straat een plek in het Venetië van het Noorden. Ach ja, is het nu Oude Zak of Trappentrut … Maar deze herinnering blijft een mooie voorbode voor mijn 39e verjaardag van morgen, niet waar …

Geef een reactie