Theaterreview: Mannen met Hakken (Backstage Producties)

Ook Backstage Producties heeft het theaterseizoen 2023-2024 afgetrapt met ‘Mannen met Hakken’. 5 jaar na Ladies Night dompelt dezelfde cast Bart Van Avermaet, Sergej Lopouchanski, Jo Hens, Chris Van Espen en Ivan Pecnik zich onder in de wereld van dragqueens. De heren zijn een groep cafévrienden van verschillende pluimage. Wekelijks komen ze bij elkaar om illegaal te pokeren. Plots komen ze terecht in de wereld van de extravagante drag queens. Deze kameraden krijgen met emotionele uitdagingen te maken die hun vriendschap op de helling zet! Buitensporige pruiken, geëpileerde kuiten, en glimmende paillettejurken behoren plots tot hun dagelijkse garderobe.’ Mannen Met Hakken’ is een vertederende, harde maar ook hoogstaande komedie! Letterlijk, want alle mannen trekken hun hakken aan! Benieuwd of ze er ook op kunnen lopen om samen hun nieuw ingeslagen pad als soulmates verder te bewandelen.

Scenarieel is Mannen met Hakken vrij voorspelbaar te noemen. Alleen onderscheidt deze voorstelling zich door in WOKE-tijden niet braafjes uit de hoek te komen. Direct, straight and to the point zijn de sleutelwoorden. Daar heeft vooral de aanwezigheid van Gert Botty mee te maken. In de drag scene vooral bekend als Sally Monella. Gert steelt als ‘een wervelwind’ in zijn ‘dragrol’ tijdens ‘Mannen met Hakken’ de show. Door zijn/haar aanwezigheid op het podium krijg je een 1 + 1 = 3-effect in deze voorstelling. Net daarom is Mannen met Hakken zeker niet de volgende ‘vintage’-comedy in het rijtje.

De bekendere acteurs zoals Bart Van Avermaet, Sergej Lopouchanski, Jo Hens, Chris Van Espen en Ivan Pecnik krijgen plaats en ruimte om de accenten van Mannen met Hakken naar buiten te brengen. Coming out, homohaat, dragqueen, genderequality ….. en ga zo maar verder. Net door deze balans, die regisseur Manou Kersting in deze voorstelling heeft gebracht, onderscheidt dit theaterstuk zich. Daar valt helemaal niet over te redetwisten.
PS: Een portie redetwisten tegen een dragqueen zou ik trouwens helemaal niet overwegen.

Meer info kan u vinden op http://www.backstage-producties.be


Foto: Steven Hendrikx – Backstage Producties

Geef een reactie