De Miss Elegance-droom van Mandy Devriese

Op de Blankenbergse Pier loopt er op Wapenstilstand wat mooi volk rond.  Op deze dag wordt immers de kersverse Miss Elegance verkozen. Eén van de overblijvende kandidates blijft de Izegemse Mandy Devriese. Een jonge vrouw, die al heel wat heeft meegemaakt in haar leven. ‘Ik ben op mijn zestiende mama geworden. Ik heb in mijn leven al heel wat struggles gekend. Alleen ben ik nu meer en meer tot het besef gekomen dat er naast mijn rol als mama ook nog een persoon Mandy is. Met mijn deelname aan Miss Elegance wil ik vooral dat alleenstaande jonge mama’s ook nog iets kunnen betekenen voor zichzelf. Dankzij deze wedstrijd heb ik vooral geleerd om mezelf te zijn. En wanneer ik Ariana, mijn dochter van 9 bezig zie, geniet ze ten volle mee. Ze gaat heel vaak mee naar shoots en naar danslessen. Daar zie ik haar zich ontzettend hard amuseren. Dan geniet ik als fiere mama heel hard mee.’De moeder-dochter connection

Toch kwam het nooit in Mandy op om deel te nemen aan een Missverkiezing. ‘Die ambitie heb ik inderdaad nooit gekend. ‘Ik heb zeker een maand of twee getwijfeld de sprong te wagen. Na de castingdag heeft organisatrice Elke me heel lang gebeld of ik de sprong al dan niet wou wagen. Het was uiteindelijk mijn dochter, die me zei : ‘Mama, waarom probeer je het niet.’ Achteraf bekeken had ze gelijk. Het is een uniek leerproces. Ik ben als alleenstaande mama een bezige bij. Ik heb heel veel om handen. Ik heb mijn job, mijn flexi-job en ik ben vrijwilliger voor kansarme dieren. Wanneer er dan iemand zegt : ‘Ik geloof in jou’, doet het wel deugd (lacht). Met mijn dochter Ariana heb ik een heel innige band. Wanneer we samen op stap kunnen gaan, laten we het echt niet liggen. We hebben een goed gespendeerd abonnement bij Bellewaerde (lacht). Het kan enorm druk worden wanneer ik de Misstitel zou bemachtigen. Maar één van mijn grootste troeven is dat ik mij in elke situatie kan aanpassen.’

Foto: Johan Van Vynckt (soloportret)
Mike Mahieu (voor gebouw)

Een gedachte over “De Miss Elegance-droom van Mandy Devriese

  1. Mandy: Een heel toffe en sterke dame die ik heb leren kennen, op een prachtige verkiezing, als een durver en strever naar haar doel. Ze heeft nooit opgegeven en doorgegeaan tot het einde die haar de vruchten ervan opbracht. Je bent een topmeid Mandy !

Geef een reactie