Een clash tussen De Verraders


Eén week voor de grote finale is de chaos compleet in het kasteel van De Verraders. De groep bondgenoten blijft maar uitdunnen en verloor met Hendrik één van hun sterkste spelers. Tegelijkertijd voelen ook de verraders de adem in hun nek steeds heter worden. Een deel van de groep heeft Guy in het vizier en door haar sabotage en verspreking vorige week loopt ook Charlotte in de kijker. Komen de verraders zo onder druk te staan? “De grote vraag is: gaan we met drie verraders naar de finale of met twee?”, gooit Staf Coppens nu zondag in de groep. “Als je daar met drie verraders belandt, dan wordt het een héél moeilijk spel. Het is met andere woorden vijf voor twaalf voor de bondgenoten.” 

Twee nachten voor de finale stonden Charlotte, Bart en Guy voor een aartsmoeilijke keuze: welke bondgenoot vormt de grootste bedreiging en werd vermoord? Dat wordt duidelijk aan het ontbijt. Vlak voor Charlotte en Bart de zaal binnenstappen, blikken ze alvast vooruit naar de Ronde Tafel van ‘s avonds. Die ziet er volgens Charlotte onheilspellend uit voor Guy. “Ze gaan op Guy vanavond”, waarschuwt ze Bart. “We gaan met twee naar de finale. Het voelt alsof je de verraders aan het verraden bent, maar Bart en ik gaan niet anders kunnen.” “Het is spartelen en krabben tot het einde”, besluit Bart. “Ik ben bang dat de enige manier om de verraders te laten winnen is dat ik volop op Guy en Charlotte zal moeten gaan.” 

Aan de Ronde Tafel dreigt er dus voor het eerst verraad onder de verraders gepleegd te worden. Maar delft één van hen ook het onderspit of neemt de avond alsnog een totaal andere wending? Met de finale in het vizier wordt het belang van een schild of dolk alleszins steeds groter. Die kunnen verdiend worden met een nieuwe missie. Tijdens een exclusief restaurantbezoek trakteert Staf de kandidaten op lokale haute cuisine. Ze schuiven om beurten bij hem aan tafel voor een intiem diner mét een twist. Ook nu is tactiek van cruciaal belang, want de missie kan voor sommigen weleens van levensbelang zijn.

Foto: DPG Media

Geef een reactie