Op weg naar de Miss België-kroon?: Sara Van de Paar (18, Paal)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 70 jonge dames blijven nog in de running om het kroontje van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 18-jarige Sara Van de Paar uit Paal. Deze studente financiën en verzekeringen bemachtigde tijdens de provinciale finale de titel van eerste eredame provincie Limburg. Is Sara op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Het is een heel gek gevoel dat ik in de nationale preselectie zelf’, vertelt Sara. ‘In Limburg waren we met 12 finalisten. Naar mijn gevoel was het niveau vrij hoog in onze provincie. Daarom was ik heel blij dat ik naast de titel van eerste eredame ook de publieksprijs op mijn naam mocht schrijven. Ik leef nu mijn droom. Voor mezelf beschouw ik het als een mooie bekroning voor het harde werken.’

Finaleplek
Wie de Miss België-finale ruikt, wil deze ook bereiken. ‘Ik wil heel hard mijn best doen om mijn finaleticketje te bemachtigen’, glimlacht Sara. ‘Zo wil ik alles geven om me te plaatsen voor de finale. Alleen weet ik niet waar ik sta tegenover de rest. Ja, ik heb wel twee titels op mijn palmares staan. Maar in deze fase maakt het echt niet of ik nu een titel heb of een crowncard. We beginnen allemaal terug van 0. Ja, het is een unieke kans in mijn leven. Daarom hoop ik er ook zo hard op.’

Wandelen met de hond
Momenteel heeft Sara een vrij drukke agenda. Ze is onlangs gestart in het eerste jaar financiën-verzekeringen. ‘Omdat ik in het middelbaar geen voorkennis had over deze materie, moest ik de laatste weken heel hard bijbenen qua leerstof. Dat was niet zo evident omdat ik ook op kot zit. Dit maakt dat ik best wel een pittige periode achter de rug. Maar onder het motto: al doende leert men, voel ik nu ook wel dat het steeds beter gaat. Veel tijd voor hobby’s heb ik niet buiten mijn wandelingetje met mijn hond. Want die mag er zeker niet onder lijden. Maar ik voel wel dat deze verkiezing mij heel wat aan het bijbrengen is. Op het vlak van zelfstandigheid maak ik grote sprongen voorwaarts. Hierdoor sta ik steviger dan ooit in mijn schoenen. Want deelnemen aan Miss België: het doet zeker wat met een mens.’

Foto: Anastasia Tofoni

Geef een reactie