Kobe Van Herwegen: De slechterik uit Muerto

The Singing Factory brengt vanaf 3 november in het Antwerpse Zuiderpershuis de musical ‘Muerto’ op de planken. Naast heel wat jong geweld staat ook Kobe Van Herwegen mee op het podium. ‘In het verhaal speel ik de rol van Cataldo. Een slechterik / bad guy, die toch ook een goede kant blijkt te hebben. Het is de derde keer dat Muerto naar Vlaanderen komt. Ik heb de twee vorige voorstellingen beiden gezien. De eerste maal werd mijn rol gespeeld door Steven Colombeen, de tweede keer door Jan Schepens. Mits het goed paste in mijn agenda, heb ik onmiddellijk ja gezegd. Het is eens iets anders om te spelen.’

Talent
Kobe staat op het podium naast heel wat jonge talenten. ‘Ik ben zwaar onder de indruk van het talent dat er op komst is naar onze theaterzalen. Toekomstgericht wachten er heel wat vaderrollen op mij met heel dat jeugdig geweld (lacht). Maar je voelt het effect van dat jeugdig enthousiasme wel. Normaal gezien verlopen de voorbereidingen op een musical vrij rustig. Hier voel je dat er tijdens het repetitieproces een bepaalde schwung zit. Vanaf het moment dat we naar het Zuiderpershuis trekken zal dat alleen nog maar drukker en energieker worden.’

Goochelen
Wie Kobe zegt, maakt meteen de link met magie. ‘In deze musical ga ik niet goochelen. Maar ik heb voor mijn rol wel een cool vlindermes gekregen. De regisseur was zwaar onder de indruk van mijn moves hiermee (lacht).’

Meer info over Muerto kan u vinden op:
www.singingfactory.be

Foto: Singing Factory

Geef een reactie